Projektek

Fejlesztés a Polír-Tech Kft.-nél GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-04363

 

Kedvezményezett neve: Polír-Tech Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Fejlesztés a Polír-Tech Kft.-nél
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-04363

Fejlesztés tárgya, célja: A fejlesztés célja technológiai fejlesztést eredményező új eszköz – 1 db GAMMAGT CNC26L KERÉKTÁRCSA ESZTERGA – beszerzése.

Projekt összköltsége: 11.556.000 Ft
Szerződött támogatás összege: 8.089.200 Ft
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.08.11.

Projekt megvalósítási helyszíne: 9742 Salköveskút, Vasút utca 27.

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés célja technológiai fejlesztést eredményező új eszköz – 1 db GAMMAGT CNC26L KERÉKTÁRCSA ESZTERGA – beszerzése.
A fejlesztés indoka, hogy jelenleg a birtokunkban lévő egyetemes esztergagéppel csak kisebb javítások hajthatóak végre helyben, saját kereteinken belül. Ez a gép nem alkalmas precíziós beavatkozásokra, így amennyiben gyárilag front esztergált könnyűfém felni érkezik javításra, annak helyreállítását külsős partner bevonásával kell elvégeznünk. A folyamat logisztikai megszervezése is komoly gondot okoz, tekintettel arra, hogy potenciális partnerek nincsenek a cégünk közvetlen közelében. A szállítások – a javítandó keréktárcsák oda és visszajuttatása – megnövekedett számának közvetlen hozadéka az üzemanyag költségek jelentős növekedése, illetve a szállítást végző emberi erőforrás egyre nehézkesebb biztosítása.

A projekt eredményeként a cég saját tulajdonába kerülő CNC keréktárcsa javító berendezésnek köszönhetően az összes javítási feladatot el tudjuk végezni a cég székhelyén, így jelentős mennyiségű üzemanyagot és pénzt takaríthatunk meg, illetve lecsökkenthetjük a megrendelőknek biztosítható javítási időt – megrendelésre fordítandó nettó munkaidőt – is. Mindezek következtében költséghatékonyabbá válik a cég működése és már rövid távon bevétel növekedést tudunk elérni.